Pages

22 Haziran 2012 Cuma

Yeşil Çayın Kan Kanserinde Etkisi

Riski çok düşük olsa da, iki yıldır genericly Pioglitazon olarak bilinen belirli bir reçeteli ilaçlar, almak veya daha fazla mesane kanseri riskini iki katına olabilir. Eylül 1999 ile Eylül 2011 FDA bu ilacın kullanımı ile ilgili reaksiyonların 121.715 raporlar aldı. Araştırmacılar kümülatif dozu arttıkça artmış riski öğrendim. (Kaynak 2).

Çalışma Sağlık Araştırma ve Yenilik Kanada Vakfı Kanada Enstitüsü tarafından finanse edildi. Çalışmada, 21 yıl boyunca diyabet için tedavi edilen yaklaşık 116,000 hastalar için toplandı. 5 yıllık izlem sırasında, 470 hastada mesane kanseri teşhisi konuldu. Tüm bu hastalarda diyabet için Pioglitazon aldı. Ancak, yaptığı hastalarda, mesane kanseri relatif bir risk yüzde 83 artış oldu. İngiltere nüfusunun çok geniş bir yelpazede, yetişkinler için kanser oranı 100.000 'de 73 olgu olduğunu.

Perspektif içine Pioglitazon mesane kanseri oranı koyarak mutlak risk beş takip yıl boyunca ilaç aldı 100.000 kişi arasında 89 vaka ile düşüktü. (Kaynak 1).

Pioglitazon kanser riskinin düşük olarak kabul edilir iken, Haziran 2011'de, yeterli birden fazla yıl için Pioglitazon ile mesane kanseri riski ile ilişkili olabileceğini kamuoyunu bilgilendirmek için ABD Gıda ve İlaç İdaresi için bir risk vardı. Bu bilgiler, birçok markalı Pioglitazone ilaçlar için Uyarı ve etiketin önlemler bölümüne ilave edilmesi olmuştur. Yukarıdaki ilaçlar için hastanın İlaç Rehberi mesane kanseri riski hakkında bilgi içermesi de oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text